la finca i els fruiters de

Mas de Baix es una finca agrícola dedicada a la producció de fruita ecològica. Ocupa 180 hectàrees de cultius, boscos i riberes situades entre el Riu Ebre i les muntanyes de Tivissa a la província de Tarragona.

 

Durant més de tres dècades el Mas de Baix es va dedicar a la producció de fruita amb mètodes convencionals però és al voltant del 2011, profundament preocupats pel respecte a l’entorn i per l’alimentació de la societat, que es decideix fer un canvi en la gestió de la finca.  Es comença a aplicar mesures alternatives per a la gestió sanitària del cultiu de fruites.

 

L’objectiu, obtenir una producció de qualitat amb el major respecte pel medi ambient.  Es entre 2014 i el 2016 on finalment s’aconsegueix la reconversió ecològica de tota la finca.

 

la finca la terra, producció i funcionament
Tornar a l'inici
contacte

En la finca s’hi troben dos ambients ben diferenciats: la zona més propera al riu, formada per vegetació ripària inclosa dintre la Xarxa Natura 2000 i les altres zones més allunyades del curs fluvial en una vall en mig de les boscoses muntanyes tivissanes.

 

S’ha volgut fer un disseny  de finca que s’aproximi el màxim possible a un “sistema d’autoregulació natural”.

 

Així doncs, respectant i potenciant la vegetació que envolta a la finca, cada parcel·la de presseguers està envoltada de zones d’alta biodiversitat vegetal que afavoreixen la instal·lació i conservació d’una gran població de fauna auxiliar, bàsica pel control biològic de diferents plagues agrícoles.

 

La collita es basa en préssec vermell, préssec pla o paraguaià, nectarina i albercoc i es concentra entre els mesos de maig i agost per tenir una producció continuada durant l’estiu.